صفحة 6 من 32 الأولىالأولى ... 4567816 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 51 إلى 60 من 319

الموضوع: •:*¨`*:• .يــــــلا نطبـــــــــخ •:*¨`*:•

  1. #51
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    ♥ ______ ♥
    المشاركات
    1,789

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة amany salem مشاهدة المشاركة
    ايه ده بتعرفى تطبخى يا طيور


    صباح الكوكو واوا

    انا مبعرفش اعمل غير حاجه واحده بس البيتزا

    موضوع جميل تسلموا كلكوا
    امال اية يا منمون

    دى ماما بتعزم الناس وما بتحطش ايدها فى حاجة خالص

    و أنا اللى بطبخ

    وبعدين مالها البيتزا
    دى جميلة جدا ومش أى حد يعملها
    فى انتظار الطريقة يا منمون يا قمر انتى

  2. #52
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    المشاركات
    803

    افتراضي

    ما شاء الله يا بنات عاملين شغل حلو اوي وانا اللي كنت بقول بعمل طبق سلطة محصلش!!!
    دا أنا كدا في الضياع خالص
    وبعدين السكينة بتاعتنا مستقصده صوابعي اعمل ايه ..
    بس عموما بتعلم يعني وربنا يسهل بقي
    وحلو اوي يا هند الجيلي بالكاسترد اللي انت عاملاه أصلي بحبه أوي ...

  3. #53
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    Dec 2008
    الدولة
    MANSOURA
    المشاركات
    2,308

    افتراضي

    ما شاء الله عليكو يا بنات طلعتو بتعرفوا تطبخوا ....... انا كده صفر على الشمال
    انا على العموم مبدخلش اطبخ الا لما يكون عنى مزاج والمزاج ده مبيجيش خالص
    الحاجه الوحيده الى لها علاقه بالمطبخ غسيل المواعين وترويق المطبخ (طبعا محدش قدى )
    ____________________________________________

    بس انا النهارده دخلت عملتلهم حاجه جديده
    عارفين عملت ايه
    لانشون

    اصله سهل اخدت الوصفه من بنت خالتى
    عملته النهارده وكان خطير عجبهم فى البيت قوى

    الطريقه كالاتى:

    المقادير:

    1-6 قطع جبنه مثلثات (اى نوع انا عملتها بطعمه)

    2-3 مكعب مرقه

    3-6 بيضات

    4- 1 كوب زيت صنى

    5-زيتون (يقطع ويخلى من البذر )

    6 - 6 ملاعق دقيق

    7-ذره لعله (دى علشان تدى اللون الاحمر تحطوا ذره مش كتير)

    8- 2 قلب حبهان

    9-4 فصوص ثوم +فلفل اسمر

    الطريقه :
    تضرب جميع المقادير فى الخلاط ضربا مبرحا

    ويوضع فى كيس رفيع ويربط بخيط جيدا (اهم حاجه يتقفل كويس علشان الميه متدخلوش )

    يوضع الكيس فى حله بها ماء مغلى لمده ساعه ونصف ل ساعتين (متزودوش الوقت علشان ميتهراش )

    وبعد ما يستوى طلعوه من الميه وسبوه يبرد وبالهنا والشفا



  4. #54
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Oct 2009
    الدولة
    ♥ ______ ♥
    المشاركات
    1,789

    افتراضي

    أكييييييييييد كلنا بنحب الدوريتوس (أنا عن نفسى مدمنة )



    بس مين جرب يعمله فى البيت

    طريقتة سهلة اوى وجميلة

    تعالوااااا نشوف مع بعض

    المقادير


    كوب دقيق ذره

    كوب دقيق عادى

    ذره ملح

    خميره بيره

    ذره سكر

    ماء للعجن

    زيت للتحمير





    طريقه التحضير:

    ضعى الخميره فى 1/2كوب ماء دافى ومعاها السكر
    واتركيها.



    ضعى المكونات مع بعضها ثم ضعى الخميره وتعجن
    حتى تصبح العجينه لينه ثم اتركيها تخمر



    قسمى العجينه الى كرات وافرديها حتى تصبح رقيقه ثم قومي بتقطيع العجينه على هيئة اشكال دائريه
    وقسميها الى 8 اربع
    ثم اقليها فى الزيت على نار هاديه حتى تصبح ذهبيه اللون.

    ممكن ان تضعى عليها طعم (أول ما تطلعيها من الزيت رشيه عليها )
    هاتى( خلطه كوفته) أو (خلطة دجاج ) من السوبر ماركت


    وممكن من نفس العجينة نعمل العيش الشامى بس فى الفرن مش هنقليه فى الزيت



    التعديل الأخير تم بواسطة طيور الجنه ; 07-08-2010 الساعة 10:24 PM

  5. #55
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    المشاركات
    289

    افتراضي

    جميل اوي الدوريتوس شكر يا دكتوره

  6. #56
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    In my own world
    المشاركات
    1,044

    افتراضي

    انتظروني

    و

    وصفة



















    سد الحنك

    باي


  7. #57
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    الدولة
    In Oyster
    المشاركات
    3,817

    افتراضي

    ســلام عليــكم يـا بنـات

    كـل عـام وأنتـم بخيـر ورمضـان مبـارك إن شـاء الله

    طبعـا مـينفعش أدخـل الموضوع كـده بإيـدى فـاضيـة

    فجـيت بقـى ومعـايـا حاجـة لسـه خارجـة من الفـرن حالااااا وعمـايـل إيديـا يـارب تعجبكـم


    فـ إليـكم هـذا النبـأ الـساخـن العـاجـل




    كيـكـة أبيـض X أســود



    المقـاديـر



    زى مـا انتو شايفيين

    3 كوب دقيق

    2 كوب سكر ( لو مطحون يبقـى أفضـل )

    5 بيضـاات

    1 كوب لبن

    1 كوب سمن

    3 ملاعق كبيرة كاكاوو خـام

    فانيليـا

    باكو بيكنج بودر



    الطـريقـة

    أولا ... يضرب السمن مع السكر جيدا الى ان يكون متجانس تماما

    ثانيا ... نضيف عليه الـ 5 بيضات + الفانيليا وكوب لبن ونستمر بالخفق برضه لحد مايتجانس

    ثالثا
    ... نضيف عليهم الدقيق وباكو البيكنج بودر ونستمر بالخفق


    رابعا ... بعد تجانس الخليط تماما هنضع نصفه في وعاء أخر ... النصف اللى في وعاء الخفق هنضيف عليه الكاكاو
    ونخفق جيدا


    خامسا
    ... هنبطن الصنيه بالسمن والدقيق ونضع فيها خليط الكيك الأبيض والأسود كما موضح في الصورة



    هااا فـاكرين الشكل داااا ؟؟؟؟ أخدناه قبل كده بس تحت الميكرسكوووب



    طبعـا قبل مـا ندخل الكيك فى الفرن لازم يكون شغال من قبلـها وسخن كويـس

    ندخلها الفرن ونهدى عليهاااا ونسيبهـا تستوى بقى حوالى نص ساعة هيا قعدت كدا معايا

    ودى بعـد مـاخرجت من الفـرن



    ودى بعـد التـقطيع



    هـااا إيــه رأيكـم يـاحلـوين


    فـــــى أمــــــان الله



  8. #58
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    May 2007
    الدولة
    In Oyster
    المشاركات
    3,817

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Hope1 مشاهدة المشاركة
    انتظروني

    و

    وصفة

    سد الحنك

    باي

    معقـول هيـا حقيقـى وصفـة وبيـاكلها البنى آدميييين

    دا كفـاية اسمهـااااا انا سمعت عنهـا بـس قـولت اكيـد بيتريقـو

    منتـظراهااا يا هوووب منـك إن شاء الله

    -----
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة منى مشاهدة المشاركة
    ما شاء الله
    فكرة الموضوع جميلة
    (بصراحة فكرت فيها قبل كده) لأني مش متخيلة بنت في السن ده مش بتعرف تطبخ!!

    بس يا ترى بتنفذوا ولا هو كلام وخلاص ؟؟
    ---
    بما إن مطلوب وصفات مجربة
    وللأسف الوقت ضيق دلوقتي للكتابة

    دي وصفة منقولة من النت لكن مجرباها بنفسي وأثبتت نجاحها
    طريقة جديدة وبسيطة لصينية البطاطس في الفرن

    صينية بطاطس باللحم المفروم
    (تعليقاتي باللون الرمادي)





    تحففففففففة بـجد بـاين إنهـا مش صعبـة خالـص وكمـان متقـدمة بشكـل مختلـف واكيـد طعم احـلى

    تسلمـى يا منـى إن شاء الله نـاوية أجربهـا قريب

    مـاتحرمينـاش من الحـاجات الحلوة دى


  9. #59
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Jun 2009
    الدولة
    D!krness
    المشاركات
    533

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr.monalizaa مشاهدة المشاركة
    انا بحب الطبخ جدااااااا وبعرف اعمل كل حاجه تقريبا لان انا واختي اللي ماسكين المطبخ
    ( ماما شايله ايدها من زمان )

    اللي عاوزة اي حاجه تقول بس وانا هشرحلها

    اشطه يا بنات ؟؟؟ حد يرد عليا ويقولي اشطه

    Eshtttta

    Mashy ya Mony

    waiting


    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة NeScaFE مشاهدة المشاركة
    ههههه لا مش قشطة بقى
    ،،ه

    [quote=Rooose;313787]ما شاء الله يا بنات عاملين شغل حلو اوي وانا اللي كنت بقول بعمل طبق سلطة محصلش!!!
    دا أنا كدا في الضياع خالص
    وبعدين السكينة بتاعتنا مستقصده صوابعي اعمل ايه ..
    بس عموما بتعلم يعني وربنا يسهل بقي

    [/

    quote]
    i2 i2


    7awly b2a ya roose

    w Msh t3mly 7ga fy el sekina



    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة white light مشاهدة المشاركة
    ما شاء الله عليكو يا بنات طلعتو بتعرفوا تطبخوا ....... انا كده صفر على الشمال
    انا على العموم مبدخلش اطبخ الا لما يكون عنى مزاج والمزاج ده مبيجيش خالص
    الحاجه الوحيده الى لها علاقه بالمطبخ غسيل المواعين وترويق المطبخ (طبعا محدش قدى )
    ____________________________________________

    بس انا النهارده دخلت عملتلهم حاجه جديده
    عارفين عملت ايه
    لانشون

    اصله سهل اخدت الوصفه من بنت خالتى
    عملته النهارده وكان خطير عجبهم فى البيت قوى

    الطريقه كالاتى:

    المقادير:

    1-6 قطع جبنه مثلثات (اى نوع انا عملتها بطعمه)

    2-3 مكعب مرقه

    3-6 بيضات

    4- 1 كوب زيت صنى

    5-زيتون (يقطع ويخلى من البذر )

    6 - 6 ملاعق دقيق

    7-ذره لعله (دى علشان تدى اللون الاحمر تحطوا ذره مش كتير)

    8- 2 قلب حبهان

    9-4 فصوص ثوم +فلفل اسمر

    الطريقه :
    تضرب جميع المقادير فى الخلاط ضربا مبرحا

    ويوضع فى كيس رفيع ويربط بخيط جيدا (اهم حاجه يتقفل كويس علشان الميه متدخلوش )

    يوضع الكيس فى حله بها ماء مغلى لمده ساعه ونصف ل ساعتين (متزودوش الوقت علشان ميتهراش )

    وبعد ما يستوى طلعوه من الميه وسبوه يبرد وبالهنا والشفا


    شاطرة ياوااايت

    انا كنت عاوزة اعرف طرقة الانشون ده
    اصل احنا فى البيت No way ان نجيب الانشون التانى

    هجربه isA واقولكو

    Thank u So0o much



    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة طيور الجنه مشاهدة المشاركة
    أكييييييييييد كلنا بنحب الدوريتوس (أنا عن نفسى مدمنة )



    بس مين جرب يعمله فى البيت

    طريقتة سهلة اوى وجميلة

    تعالوااااا نشوف مع بعض

    المقادير

    كوب دقيق ذره

    كوب دقيق عادى

    ذره ملح
    خمير بيره

    ذره سكر

    ماء للعجن

    زيت للتحمير

    طريقه التحضير:

    ضعى الخميره فى 1/2كوب ماء دافى ومعاها السكر
    واتركيها.

    ضعى المكونات مع بعضها ثم ضعى الخميره وتعجن
    حتى تصبح العجينه لينه ثم اتركيها تخمر

    قسمى العجينه الى كرات وافرديها حتى تصبح رقيقه ثم قومي بتقطيع العجينه على هيئة اشكال دائريه
    وقسميها الى 8 اربع
    ثم اقليها فى الزيت على نار هاديه حتى تصبح ذهبيه اللون.

    ممكن ان تضعى عليها طعم (أول ما تطلعيها من الزيت رشيه عليها )
    هاتى( خلطه كوفته) أو (خلطة دجاج ) من السوبر ماركت
    وممكن من نفس العجينة نعمل العيش الشامى بس فى الفرن مش هنقليه فى الزيت



    اتــــــــــــــــــش

    برافوووووو

    قولت لاختى وهى تجرها isA

    Waiting 4 more H

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة Hope1 مشاهدة المشاركة




    انتظروني

    و

    وصفة

    سد الحنك

    باي

    ايه ياهوب
    انتى عملتيها واكلتيها ولا ايه ؟

    فين الطريقة........ .انا عمرى ما عملتها الصراحة

    يلا بقى قوليها





    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أمــ هـنـد ــة الله مشاهدة المشاركة
    ســلام عليــكم يـا بنـات

    كـل عـام وأنتـم بخيـر ورمضـان مبـارك إن شـاء الله

    طبعـا مـينفعش أدخـل الموضوع كـده بإيـدى فـاضيـة

    فجـيت بقـى ومعـايـا حاجـة لسـه خارجـة من الفـرن حالااااا وعمـايـل إيديـا يـارب تعجبكـم


    فـ إليـكم هـذا النبـأ الـساخـن العـاجـل




    كيـكـة أبيـض X أســود



    المقـاديـر



    زى مـا انتو شايفيين

    3 كوب دقيق

    2 كوب سكر ( لو مطحون يبقـى أفضـل )

    5 بيضـاات

    1 كوب لبن

    1 كوب سمن

    3 ملاعق كبيرة كاكاوو خـام

    فانيليـا

    باكو بيكنج بودر



    الطـريقـة

    أولا ... يضرب السمن مع السكر جيدا الى ان يكون متجانس تماما

    ثانيا ... نضيف عليه الـ 5 بيضات + الفانيليا وكوب لبن ونستمر بالخفق برضه لحد مايتجانس

    ثالثا
    ... نضيف عليهم الدقيق وباكو البيكنج بودر ونستمر بالخفق


    رابعا ... بعد تجانس الخليط تماما هنضع نصفه في وعاء أخر ... النصف اللى في وعاء الخفق هنضيف عليه الكاكاو
    ونخفق جيدا


    خامسا
    ... هنبطن الصنيه بالسمن والدقيق ونضع فيها خليط الكيك الأبيض والأسود كما موضح في الصورة



    هااا فـاكرين الشكل داااا ؟؟؟؟ أخدناه قبل كده بس تحت الميكرسكوووب



    طبعـا قبل مـا ندخل الكيك فى الفرن لازم يكون شغال من قبلـها وسخن كويـس

    ندخلها الفرن ونهدى عليهاااا ونسيبهـا تستوى بقى حوالى نص ساعة هيا قعدت كدا معايا

    ودى بعـد مـاخرجت من الفـرن



    ودى بعـد التـقطيع



    هـااا إيــه رأيكـم يـاحلـوين


    فـــــى أمــــــان الله


    بصى بقى يا هند

    الكيك

    تحففففففففففففففة

    بجد حلوة جداااااااااااا ياهند

    تسلم ايدك
    انتى بقى كدة شاطرة شاطرة يعنى

    بصى بقى ياهند احنا هنستغلك بقى كتير

    ومش تتاخرى علينا





    تشــــــــــــــكراتى يا بنات والله

    كدة بقى هطمن

    بس ايه اخبار العيد بقى

    عملتوا حاجة ولا ايه


    اللى عمل حاجة بأن يقولها كدة



    سى يــــــــــــــوو





    التعديل الأخير تم بواسطة مشمشة ; 14-09-2010 الساعة 01:22 AM

  10. #60
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    Nov 2008
    الدولة
    Mansoura
    المشاركات
    2,213

    Wink

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة yojeena مشاهدة المشاركة
    شطووووووووووره يا نيروزه





    دا انتي طلعتي اروبه و اسطه كمان
    دا انا هتعلم منك حاجات كتير
    و كمان احب اضيف لك حاجه التتبيله اللي بتنقعي السمك فيها لو حطيتي فصين توم مهروسن هتبقي تمام ومش هتحتاج رحله العذاب قصدي الغسيل اللي طلعتي عين السمك فيها دي
    بصي انا لازم اشوف الصور بتاعتك انا هقولك طريقة الرفع عشان مايبقاش ليكي حجه
    ادخلي اي موقع رفع و ليكن المخزن دا موقع حلو اوي
    هتلاقي في مربع كلمه browse
    اضغطي غليها هتلاقي شاشه تانيه فتحت الشاشه دي هيا ملفات الكومبيوتر بتاعك ادخلي علي الفايل اللي انتي حاطه فيه الصور و اختاري الصورة اللي هترفعيها بدبل كليك عليها
    وبعدين الباقي كله سهل
    كملي الرفع عادي هيقولك بعدها اسخي رابط للمنتديات اعملي كوبي و اعملي في منتدانا باست فين بقي؟؟؟
    شايفه الايكونه اللي عليها صورة زي الاهرامات كدا و وراها شمس اضغطي عليها و اعملي باست
    انا تعبت من كتر الكتابه لازم تفرجيني
    ومستنيه اشوف ابداعاتك
    ميرسى يا قمر ربنا يكرمك على الكلام الحلو ده
    وميرسى مرة تانية كمان على طريقة الرفع
    معلش ردى عليكى اتاخر اوووى
    مكنتش دخلت بعدها كتير
    الف سلامة عليكى من التعب
    وميرسى مرة تانية








    [quote=مشمشة;311319]
    نيروززززززززززززززز






    ياأهلا .........
    شاطرة يانيروز دخلتى المطبخ والله شطورة وبداتى بفيليه كمان

    مشمشة يا هلا ااااا يا مراااحب..
    سورى بجد على تاخير الرد زى ما قولت ليوجينا


    لا يانيروز ..مدام صورته طلعت حلوة لازم توريهالنا بأن كدة


    ومتخافيش مش حيصل حوادث ولا حاجة ان شاء الله .....

    شكله اساسا يفتح النفس من غير مااشوفه

    باذن الله لو عرفت ارفعه هبقى ارفعه

    بجد كان طعمه تحفة .. يا بنتى ننفع باذن الله
    بس محتاجين يفسحوا لينا المجال وناخد فرصتنا صح بقى



    تنفعى يانيروز ........وربع كمان


    راييى بقى انك كل يوم تدخلى كدة زى الشطورة تقولى فكرة كدة

    مش لازم اكلة كاملة يعنى

    من غير ضرب بس الاجازة الجاية بقى باذن الله نزهق بعض
    ويزهق مننا كمان المطبخ و الطبيخ



    وجزاكى مثله يانيروووو


    الموضوع حلو بيكو

    انتى مش طولتى يانيرو

    نورتـــــــــــــى

    ربنا يبارك فيكى ..

    بس ممكن بقى يانيرو سؤالين كدة

    اكييييييييييييد ..

    اولا..هو الفيليه ينفع مع اى سمك ولا زم سمك معين

    من واقع معرفتى وابحاثى فى الموضوع ده
    لانى لما فكرت فى عمايله كنت بسال نفسى نفس السؤال
    والاجابة اللى توصلتلها اخيرا انه اه ينفع اى نوع حسب الرغبة ..
    مش هنعمله ونرميه يعنى ..

    ثانيا.. انتى فى خطوة الغسيل مش المفروض احنا بنضفه من جوة ولاا مش شرط

    ننضفه من جوة ايه .. ! مش فاهمة قصدك
    بصى الفيليه بيبقى سمك مخلى زى الفراخ المخلية كدة
    مفيش فيه برة وجوة
    فيه بس فوق و تحت
    مش عارفة ده قصدك ولا ايه ... !!!
    ثالثا....اسمك حلو اوى يانيروز .بس ده اسمك الحقيقى ؟؟(غتاته)

    خلاااااص
    ههههههههه
    لاءا نيروز مش اسمى الحقيقى .. بس بحبه اووووى .. وكل ما افكر اغيره بيصعب عليا .. حبيته واتعودت عليه ..

    منتظرين المزيد يانيرووووو






    كل سنة و انتى طيبة يا باشا على العيد
    وكمان العام الدراسى الجديد
    ادعيلنا بقى ربنا يكرمنا كلنا السنة دى
    وتبقى سنة جميلة و خفيفة وسعيدة علينا كلنا
    باذن الله
    التعديل الأخير تم بواسطة Nayroz ; 14-09-2010 الساعة 05:19 AM

صفحة 6 من 32 الأولىالأولى ... 4567816 ... الأخيرةالأخيرة

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •