صفحة 1 من 5 123 ... الأخيرةالأخيرة
النتائج 1 إلى 10 من 41

الموضوع: امتحان عملي الصيدلانيات

  1. #1
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    المشاركات
    49

    Exclamation امتحان عملي الصيدلانيات

    بسم الله الرحمن الرحيم

    precautions for practical pharmaceutics
    1-effervescent granules

    1- لازم تكون الادوات كلها ناشفة كويس جدا علشان اي مية هتبوظ التحضيرة ونعرفها من شكل التحضيرة لو انتفخت
    2-في حالة الliquid extractلازم نظبط الكمية كويس جدا علشان هتفرق في الاخر في لون التحضيرة ولو اللون فاتح او غامق ومننقصش درجات.....
    كمان لم نيجي نحطها على الw.bنميل الطبق بيحيث تتجمع في مكان واحد ونشيبها لحد ما تبقى لزجة زي العسل الاسود تقريبا......
    منسبش التحضيرة لحد ما تنشف والا هتلزق في الطبق .
    3-لازم اطحن كل مادة كويس جدا لوحدها واخد بالي في حالة الtartaric acidما اضغطش عليه في الطحن علشان ميلزقش في بعضه...وبعدين اعملmixing كويس للمواد كلها مع بعض (Geometric mixing).
    4-في تحضيرة الhematinic EGبخلط في المورتر الزجاج مش البورسلين علشان الحديد بيصبغ المورتر
    5-كمية التحضيرة مهمة جدا ..يعني ممكن اكون محضر التحضيرة كويس اوي بس الكمية قليلة>>>>غلط والعكس مزودش عن الكمية المطلوبة......لذلك بعد ما اعمل الGranulation احاول بقدر الامكان انزل اللي في ال sieve كله مسبش حاجة فيه
    6-شكل الGranuleبرضه مهم جدا لان دة اللي بيحدد انت اشتغلت كويس ولا لأ>>لازم تكون granule طويلة منفصلة عن بعضها ولونها متجانس لو كانت ليها لون.
    7- لما اجي احط الكحول احطه نقطة نقطة لحد ما احصل على عجينة متماسكة لما اجي اضغطها بأيدي متتفكش

    2-quality control
    1-اوزن المية المطلوبة كويس واتجنب اي فقد في الكمية بان اعمل ورقة على شكل قمع علشان احط البودر في السلندر....كمان اغطي السلندر من فوق بورقة علشان مفيش بودر يخرج من السلندر وانا بخبط
    2-عند اخذالقراءة من سطح البودر اخد اعلى نقطة واقل نقطة واخد المتوسط
    3-في تجارب ال flowabilityانزل البودر براحة علشان القمع مينسدش منى >>>>لو انسد لازم اعيد من الاول
    4-لما اجي ارسوم الدائرة حول البودر اعملها حولين البودر المتجمع على بعضه مليش دعوة بالبودر المتفرقعن بعضه

    الادوات المطلوبة:-
    1-علبة موازين
    2-2فوطة
    3-كبريت
    4-container
    5-سلندر 100 مل
    6-ماصة مدرجة 10 مل
    7-funnel
    8-ورق ابيض+الة حاسبة+مسطرة


    اتمنى الكلام يكون واضح ومفهوم وربنا يوفقنا جميع ان شاء الله

  2. #2
    Super Moderator
    تاريخ التسجيل
    Sep 2007
    الدولة
    Mansoura
    المشاركات
    7,739

    افتراضي

    شكــراً يا دكـتور
    ربنـا يكرمك

    جــزاكم الله خيـراً

  3. #3
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    طـلــخــــا
    المشاركات
    318

    افتراضي

    شكرا يا دكتور على المجهود

    ربنا يجعله فى ميزان حسناتك

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_vampire402 مشاهدة المشاركة


    اعمل ورقة على شكل قمع علشان احط البودر في السلندر....
    أنا عملت كده فى السكشن
    المعيده قالتلى غلط لأن كده بيحصل compaction للبودر فى السلندر وهو نازل من القمع
    " بنزل البودر من على الورقة اللى وزنت عليها فى السلندر بزاوية مايلة ، وبعدها ال 3 خبطات "




  4. #4
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    ف خيالى ع البحر
    المشاركات
    164

    افتراضي

    ممكن حد يشرحلى امتى 3 خبطات وامتى اكبسه يعنى بالترتيب كده

  5. #5
    Pb Elite
    تاريخ التسجيل
    Sep 2008
    الدولة
    طـلــخــــا
    المشاركات
    318

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة sweet nona مشاهدة المشاركة
    ممكن حد يشرحلى امتى 3 خبطات وامتى اكبسه يعنى بالترتيب كده
    أنا بعيين ارتفاعين
    أول ارتفاع بعد أول 3 خبطات بس وده ـــــــــ> ال
    Bulk Volume ء

    تانى ارتفاع : بعد ال3 خبطات اللى فاتوا أفضل أخبط باستمرار لحد ما الارتفاع بثبت وده ـــــــــــ> ال Tapped Volumeء

  6. #6
    Volunteer
    تاريخ التسجيل
    Oct 2008
    الدولة
    على كوكب سحلقون
    المشاركات
    3,955

    افتراضي

    شكرا يا دكتور على المجهود
    جزاك الله خيرا
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة dr_vampire402 مشاهدة المشاركة
    3-لازم اطحن كل مادة كويس جدا لوحدها واخد بالي في حالة الtartaric acidما اضغطش عليه في الطحن علشان ميلزقش في بعضه
    4

    بالنسبة بس للنقطة دى الدكتورة كانت قايلة عندنا ان اللى يطحن بالراحة من غير ما نضغط عليه هو السيتريك مش ال tartaric !
    لانه لو ضغطنا عليه هيلزق فعلا و هيطلع مية هياخد وقت اينعم فى الطحن بس هو دة الصح
    لكن tartaric وبقية المكونات تتطحن عادى ونضغط عليها عادى
    ------------
    اضافة كمان عشان يبقى كله فى توبيك واحد بعد اذن حضرتك طبعا
    فى تجارب ال flowability يا جماعة
    لما البودر ينزل مش بيتكوم كدة ويكون شكل المخروط؟؟
    لو وانت بتنزل البودر ووقع الكومة او المخروط دة لازم نعيد من الاول مش نكمل تنزيل البودر يعنى من الاول عشان نتفادى كدة ننزل البودر بالراحة شوية مش بسرعة اوى
    معرفش فهمتونى بقا ولالا
    ...........

  7. #7
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    ليس كل ما يتمناه المرء يدركه
    المشاركات
    529

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة د///*مطحونة*\\\ مشاهدة المشاركة
    شكرا يا دكتور على المجهود
    جزاك الله خيرا

    بالنسبة بس للنقطة دى الدكتورة كانت قايلة عندنا ان اللى يطحن بالراحة من غير ما نضغط عليه هو السيتريك مش ال tartaric !
    لانه لو ضغطنا عليه هيلزق فعلا و هيطلع مية هياخد وقت اينعم فى الطحن بس هو دة الصح
    لكن tartaric وبقية المكونات تتطحن عادى ونضغط عليها عادى

    فعلا السيتريك هو الي نطحنه براحة
    ------------
    اضافة كمان عشان يبقى كله فى توبيك واحد بعد اذن حضرتك طبعا
    فى تجارب ال flowability يا جماعة
    لما البودر ينزل مش بيتكوم كدة ويكون شكل المخروط؟؟
    لو وانت بتنزل البودر ووقع الكومة او المخروط دة لازم نعيد من الاول مش نكمل تنزيل البودر يعنى من الاول عشان نتفادى كدة ننزل البودر بالراحة شوية مش بسرعة اوى
    معرفش فهمتونى بقا ولالا
    بس احنا عندنا في السكشن الدكتورة لما كانت بتشتغل وتوصل عند اخر ال 2سم ويكون باقي شوية صغيرين كانت تقولنا لسه وبعد كده تحط شوية بودر عليهم يقوم المخروط واقع جزء كبير منه وقولنلها قالت كملو بردو لحد ماتوصلو للأخر 2سم
    ...........


  8. #8
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Oct 2007
    المشاركات
    49

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة telfast مشاهدة المشاركة
    [CENTER][SIZE=4][COLOR=Navy]


    أنا عملت كده فى السكشن
    المعيده قالتلى غلط لأن كده بيحصل compaction للبودر فى السلندر وهو نازل من القمع
    " بنزل البودر من على الورقة اللى وزنت عليها فى السلندر بزاوية مايلة ، وبعدها ال 3 خبطات "



    انت بتخلي حجم الفتحة بتاعت القمع قريبة من حجم فتحة السلندر علشان تنزل البودر من غير اهدار ودة كلام الدكتورة في السكشن الاخير لما كانت بتتكلم عن امتحان العملي .......ممكن تبقى تراجعي المعيدة تاني في الموضوع دة لو مش مقنعة
    -----
    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة د///*مطحونة*\\\ مشاهدة المشاركة
    شكرا يا دكتور على المجهود
    جزاك الله خيرا

    بالنسبة بس للنقطة دى الدكتورة كانت قايلة عندنا ان اللى يطحن بالراحة من غير ما نضغط عليه هو السيتريك مش ال tartaric !
    لانه لو ضغطنا عليه هيلزق فعلا و هيطلع مية هياخد وقت اينعم فى الطحن بس هو دة الصح
    لكن tartaric وبقية المكونات تتطحن عادى ونضغط عليها عادى
    ------------
    اضافة كمان عشان يبقى كله فى توبيك واحد بعد اذن حضرتك طبعا
    فى تجارب ال flowability يا جماعة
    لما البودر ينزل مش بيتكوم كدة ويكون شكل المخروط؟؟
    لو وانت بتنزل البودر ووقع الكومة او المخروط دة لازم نعيد من الاول مش نكمل تنزيل البودر يعنى من الاول عشان نتفادى كدة ننزل البودر بالراحة شوية مش بسرعة اوى
    معرفش فهمتونى بقا ولالا
    ...........


    اسف جدا على الخطأ وشكرا على التصحيح والاضافة
    التعديل الأخير تم بواسطة dr_vampire402 ; 29-11-2011 الساعة 09:15 PM

  9. #9
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    May 2009
    المشاركات
    450

    افتراضي

    معلش ياجماعة عشان اتأكد بس احنا عندنا تحضيرتين فى الإمتحان واحدة جرانيولز والتانية واحدة من الإتنين التانيين صح؟؟

  10. #10
    Pharma Student
    تاريخ التسجيل
    Feb 2009
    الدولة
    ليس كل ما يتمناه المرء يدركه
    المشاركات
    529

    افتراضي

    اقتباس المشاركة الأصلية كتبت بواسطة الجنة مرادى مشاهدة المشاركة
    معلش ياجماعة عشان اتأكد بس احنا عندنا تحضيرتين فى الإمتحان واحدة جرانيولز والتانية واحدة من الإتنين التانيين صح؟؟
    صح ان شاء الله

صفحة 1 من 5 123 ... الأخيرةالأخيرة

ضوابط المشاركة

  • لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
  • لا تستطيع الرد على المواضيع
  • لا تستطيع إرفاق ملفات
  • لا تستطيع تعديل مشاركاتك
  •